2024. augusztus 15., csütörtök

Egy kis Librabet gyorstalpaló a nyerőgépekhez

A nyerőgép kifejezés nyilván a legtöbb olvasó számára ismerősen cseng. A legtöbben valószínűleg a kaszinó témájú filmekből ismerik, azonban az újabb nemzedékek már inkább olyan online kaszinókban találkoztak vele, amilyen a Librabet. Illetve, nyilván van egy réteg, akik esetleg már egy szárazföldi kaszinóban is játszottak ilyen játékot, aminek a szabályai nagyon hasonlóak a Librabet jellegű platformokon is.



Az online szerencsejáték oldalak az internet jóvoltából házhoz hozták a kaszinózás élményét azok számára is, akik nem juthatnak el egy ilyen létesítménybe. A Librabet és társai felületein megtalálhatók ugyanazok a játékok, amelyek egy klasszikus kaszinóban is játszhatók, csak némi eltéréssel.


Ez az eltérés elsősorban a játékválasztékban érhető tetten. Az olyan platformokon ugyanis, amilyen a Librabet, jóval több játék található, mint egy szárazföldi kaszinóban. Ez a szám jellemzően több ezret jelent a legkülönbözőbb típusú játékokból.


Az összes elérhető játék közül a legnagyobb népszerűségnek a Librabet nyerőgépek örvendenek. Ezek a játékok, amelyek a huszadik század során meghódították Las Vegas és más szerencsejáték fővárosok kaszinóit, az online szerencsejáték oldalak megjelenését követően sikeresen terjesztették ki fennhatóságukat erre a területre is.


A szoftvergyártó stúdiók felismerték ezeknek a játékoknak a népszerűségét, éppen ezért folyamatosan gyártják az újabbnál újabb nyerőgépes játékokat. A legjobb online kaszinókban hetente, havonta jelennek meg új játékok.


A nyerőgépek népszerűsége részben az egyszerűségüknek köszönhető. A játék szabályai egyszerűek, a játékmenetek gyorsak, így az ember akár egy munkahelyi szünetben is le tud játszani néhány pörgetést.


Amennyiben még nem játszottál online nyerőgépekben, az alábbiakban megismerheted a játékhoz kötődő legfontosabb fogalmakat.

Véletlenszám-generátor

Az online nyerőgépek esetében a pörgetések szabályszerűségét és a fair play betartását egy algoritmus biztosítja. Ezt nevezik véletlenszám-generátornak, vagy mozaikszóval RNG-nek. Amikor a játékos pörget, az RNG gondoskodik róla, hogy a végkifejlet teljes mértékben szabályos legyen.

Ha nyerőgépekkel szeretnél játszani, mindenképp olyan online platformot válassz, amely rendelkezik megfelelő működési engedéllyel. Ez ugyanis azt jelenti, hogy az adott kaszinó véletlenszám-generátora alapos vizsgálat alá esett és egészen biztosan szabályosan működik.


Érdekesség, hogy amennyiben valamilyen technikai hiba folytán pörgetés közben leáll, vagy lefagy a játék, a játékos akkor sem veszíti el a pénzét. Ez azért van így, mert az RNG valójában már a pörgetés megkezdésekor generálja a végeredményt.

Megtérülési arány

A másik fontos fogalom, amivel érdemes megismerkedni az online nyerőgépek esetében, az az RTP, vagyis a megtérülési arány. Ez egy százalékos érték, amely általában 95 és 97 között van és azt mutatja, hogy elméletileg 100 pörgetésből hány esetben nyerhet a játékos.


Azért elméletben, mert az értéket nem 100, hanem egymillió pörgetés alapján számítják ki, éppen ezért egy 96%-os RTP érték nem azt jelenti, hogy 100 egymás követő pörgetésből 96 nyerő lesz.

Volatilitás

Az RTP értékkel kéz a kézben járó mutató a volatilitás, ami a nyerés gyakoriságát és a nyeremény nagyságát jelöli, amelyek ebben az esetben fordított arányban állnak egymással. Érkezik is a magyarázat.


A magas volatilitás egy nyerőgép esetében azt jelenti, hogy a játékos gyakrabban pörgethet ki nyerő kombinációt, viszont a nyeremények kisebbek lesznek. Ezzel szemben alacsony volatilitási érték esetében ritkább a nyerő pörgetés, de nagyobbak a nyeremények. Amikor a játékos gépet választ, érdemes szem előtt tartani ezeket az értékeket és mutatókat.

A nyerővonalak

A következő fogalom, amiről érdemes szót ejteni, az a nyerővonal, vagyis inkább többes számban szokás használni, mivel ma már nemigen van olyan slot, ahol egy nyerővonal lenne.


Ez a fogalom határozza meg ugyanis a nyerési lehetőségek számát ezeknél a játékoknál. Amikor egy hagyományos, 3x3-as nyerőgépről van szó, ott általában egy nyerővonal van, ugyanis a játékos csakis akkor nyer, ha a középső sorban lévő 3 szimbólum azonos.


A videó nyerőgépeknél azonban ez jelentősen módosult. Részben olyan módon, hogy nagyon sok olyan játék van, amely nem csak három, hanem öt, sőt hat tárcsával rendelkezik, ennek megfelelően pedig a nyerési esélyek száma is nagyobb.


Emellett, számos esetben nem csak egyféle módon és irányban lehet nyerni. Jellemzően meg van határozva, hogy pl. balról jobbra halad a nyerővonal, viszont a győzelemhez a szimbólumoknak nem kell egy sorban lenni, haladhatnak akár cikcakk vonalban is.


A forradalmat a nyerőgépes játékok világában a Megaways játékok hozták el, amelyek egy olyan egyedi technológiát szabadalmaztattak, aminek köszönhetően a nyerőgépek száma akár több százezer is lehet.


Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy öttárcsás, ötsoros játéktárcsán időnként, teljesen spontán módon egy-egy tárcsa több kisebb tárcsára oszlik szét, amelyeken újabb szimbólumok válnak aktívvá, ilyen módon pedig a nyerővonalak száma is jelentősen megnövekszik.


Ezek a nyerőgépek ma az egyik legvonzóbb választás az online kaszinókban, mert ennek a technológiának köszönhetően látványossá, pörgőssé válnak a játékmenetek és a nyerési esélyek is megnövekednek.


A Megaways technológia hódítását mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy a fejlesztőtől számos más, nyerőgépeket gyártó stúdió is átvette a használati jogot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése