2024. szeptember 13., péntek

Nyerőgép az autószerelő műhelyben és más Amunra érdekességek

Ha egy internetező ellátogat egy olyan szerencsejáték oldalra, amilyen az Amunra, ott jellemzően azonos játékok választékával találkozhat. A különbség az Amunra és más hasonló oldalak között jellemzően inkább a játékok számában található, mintsem azok típusait illetően.


Ennek oka, hogy noha megtörténik, hogy a fiatalabbak rácsodálkoznak a dologra, a kaszinózás időszámítása is az Amunra és társai előtt kezdődött, még az internetmentes korszakban. Nem kell nyilván túlzásokba esni, de azért mókás, amikor egy mai gyerek nem tud mit kezdeni egy kazettás magnóval, hiszen ő a zenét is az internetről ismeri, ahogy a játékot is az Amunra oldaláról.

Ha pedig azon szocializálódtak, hogy a zene, a film és a játék is gombnyomásra, érintésre indul, érthető is, ha egy videó lejátszó, egy vezetékes telefon láttán tanácstalanok lesznek. Ugyanez érvényes az Amunra kaszinók világára is.

Viszont ezen a téren érdekes trendek alakulnak ki az utóbbi időben, ugyanis a fiatalabb generációk, akik az Amunra és a hozzá hasonló platformok mellett töltik szabadidejük egy részét, érdeklődni kezdtek az eredet iránt. Ez látható abból is, hogy egyre többen utaznak például Las Vegasba, vagy más olyan helyszínekre, ahol a hagyományos játékélményt ismerhetik meg.

A kaszinózás a maga több évszázados múltjával egy érdekes terület, rengeteg felfedezni való dologgal, történettel. Az alábbiakban ezekből következik néhány kiemelt történet.

A japán pacsinkó termek


Japán sok szempontból eltér attól a világtól, amit megszokhattál és a kaszinózás is ezek közé tartozik. Mivel ott a játékot bizonyos korlátozások övezik, ezért aztán a népszerű nyerőgépek helyett itt egy másik játék honosodott meg, ez pedig a pacsinkó.

A játék hasonlóan működik, mint a nyerőgépek, csak éppen itt kis golyókat lehet nyerni, amelyek különböző nyereményekre válthatók be, ilyen formában pedig nem minősül szerencsejátéknak.

Érdekesség, hogy az ilyen pacsinkó termekben minden gép mellett egy kis csengő található. Aki nyer, az megrázza a csengőt, így jelezve, hogy szerencséje volt. A nyereményként kapott golyókat állami üzemeltetésű boltokban tudod nyereményre váltani, vagyis a bevételek utáni adó az államkasszába kerül.

A rulettkerék és a misztikus szám


Mivel a szerencsejátékok köré nem csak pozitív történetek kapcsolhatók, ezért kialakultak olyan jelzők is az idők során, amelyek eltántorítani igyekeznek, különösen a hívő játékosokat ettől az időtöltéstől.

Az egyik ilyen jelző a rulettre vonatkozik, konkrétan, hogy az nem más, mint a Gonosz játéka. Emögött az a tény húzódik meg, hogy ha összeadod a rulettkeréken található számokat, amelyek 0-36-ig terjednek, az összeg 666 lesz.

Persze, ennek semmi köze semmilyen mágiához, teljesen véletlenszerűen alakult így, de attól még előszeretettel hivatkoznak rá bizonyos körök.

Amíg játszik, addig se unalmaskodik


Nyilván, valami ilyesmi járhatott annak az autószerelőnek a fejében, akiről ez a történet szól. Arról van ugyanis szó, hogy az első nyerőgépeket még nem kaszinóban, sőt nem is egy kocsmában helyezték el, hanem egy autószerelő műhelyben.

A szakirodalom feljegyezte, hogy az első szabadalmaztatott gépet 1895-ben Charles Fey dobta piacra, viszont a legendás Liberty Bell eredetileg egy San Franciscóban lévő szerelő műhelyben volt megtalálható.

A szerviz vezetője ugyanis megelégelte, hogy a vevők, akik az autójuk javítására várnak, őt sürgetik azzal, hogy mikor készül el a munkával, úgyhogy beállított a sarokba néhány gépet, amelyekkel lefoglalhatták magukat.

A cégmentő blackjack


Egyértelmű és nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a szerencsejátékokra csakis kikapcsolódási lehetőségként érdemes tekinteni és nem úgy, mint megélhetési forrásra. Minden statisztika alátámasztja, hogy a játékosok hosszú távon többet veszítenek, mint amennyit nyernek.

Persze, vak szerencse létezik és ha valaki egy jó húzás után nem játszik többet, akkor megcáfolhatja ezt a kimutatást. Ez történt a FedEx csomagszállító cég tulajdonosával, aki a nyereményt a vállalat megmentésére fordította.

A vállalatnak 1973-ban az egyenlege mindössze 5000 dolláros volt, amikor Frederick Smith tulajdonos jobb ötlet híján Las Vegasba utazott és ezt a pénzt feltette blackjackben. Szerencséje volt és 27 ezer dollárt nyert. A vállalat három évvel később már nyereséges volt.

A történet tanulsága nyilvánvalóan az, hogy ha ilyen módon szembejön a szerencse, akkor ügyesen kell kufárkodni a nyereséggel.

Dupla szerencse


A következő történet pedig rácáfol arra az állításra is, miszerint a szerencsét nem érdemes kísérteni és ha egyszer ránk talál, akkor érdemes azt kiélvezni és nem próbákozni újra meg újra. Nos, Elmer Sherman ezt is másként gondolta.

A második világháborús veteránnak számító Sherman ugyanis még 1989-ben nyert 4,5 millió dollárt a Mirage nevet viselő nyerőgépen, amivel boldogan élhetett volna, amíg meg nem halt.

A hős 16 évvel később döntött úgy, hogy megint megkísérti a szerencséjét, ugyanis szeretett volna egyszer jackpotot is nyerni. Mondani sem kell, összejött neki a dolog és sikerült a jackpot nyereményt is megszereznie, ugyanis 2005-ben 21,1 millió dollárt nyert.

Mindezek ellenére a korábbiakban megfogalmazott állítás továbbra is megállja a helyét, a kivételek csak a működő szabályt erősítik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése